Légúttisztító gyógynövény keverék lovaknak 5L

Légúttisztító gyógynövény keverék lovaknak 5L

A lándzsás útifű, ánizsmag, kakukkfű és a fokhagyma hatása légzésproblémák esetén.

Lándzsás útifű: a légutak gyulladásos megbetegedéseiben köhögéscsillapításra, baktériumölő gyógynövényként alkalmazzák. Fő hatóanyagai az aukubin glikozid, a polifenol, a nyálka-poliszacharid, a C-vitamin, kovasav, kálium, cink. Oldja a letapadt nyákot és megszünteti a köhögési ingert.

Ánizsmag: a légzőrendszerben választódik ki és fejti ki a hatását, elősegíti a nyálkakiválasztást. Fertőtlenítő tulajdonságáról ismert, jó köptető, sokoldalú gyógynövény. Mivel görcsoldó gyógynövény, a fulladásos rohamokat is képes enyhíteni.

Kakukkfű: gyulladáscsökkentő, immunerősítő, intenzív fertőtlenítő tulajdonságokkal bír. Meggátolja a baktériumok szaporodását, kedvezően hat a szárazköhögéstől, a por- és pollenallergiától szenvedő lovak légzőszerveire.

Fokhagyma: helyi antibakteriális hatást fejt ki, csökkenti az elzáródásokat az orrjáratban és enyhíti a fájdalmakat, amit a benne lévő kénnek köszönhetünk. Náthás időszakban, ha légzőszervi megbetegedés fenyeget, érdemes használni.

A dr Bába András receptje alapján készült légúttisztító hatású gyógynövény keverék a megfelelő arányban tartalmazza a légzési problémákra használható leghatásosabb gyógynövényeket, ezért értékes táplálékkiegészítő lovak, pónilovak számára.

Adagolási javaslat: 30 gr. naponta vízbe áztatva, a táplálékba keverve.

Tárolása: száraz, hűvös helyen, 10-20 °C hőmérsékleten, fénytől és nedvességtől védve. Használat után lezárandó.

Légúttisztító gyógynövény keverék lovaknak 5L

  • Cikkszám: 0007
  • Készlet információ: Készleten
  • 8 990Ft
  • Nettó: 8 990Ft